Hvem er jeg?

Tja. Man kan bli rent filosofisk av et slikt spørsmål.

Nå er jeg i alle fall prest i DELK Telemark! Det har jeg vært siden 1. mars 2020, og du verden så spennende det har vært. Jeg får bruke mye tid på å dukke inn i bibeltekster, temaer, møte mennesker, lytte og lære, lese og høre på oppbyggende podcasts. Også får jeg forkynne Guds ord videre. Det er den største velsignelsen av alle.

Men jeg er også familiefar. Jeg er gift med Heidi Marie, og har tre barn, Hannah, Gabriel og Miriam. Vi bor i Frognerlia, sammen med pus og et marsvin, og trives godt der. I hagen vokser grasset fritt, blåklokker, tiriltunger, ryllik og prestekrager stråler om kapp, og humlene suser. Dessverre vokser rotet omtrent like fritt innendørs som det grasset gjør utendørs, men slik er det.

Også er jeg, kanskje som mannfolk flest, (litt for) opptatt av mine hobbyer. For tiden er det fluefiske som er min store avkobling, og jeg søker ut i ødemarka så ofte jeg kan. Der finner jeg ro og tankene blir befriende passive. Når høst og vinter kommer så blir det å titte på fotballkamper fra Premier League, hvor mitt kjære favorittlag West Ham nok et år må kjempe mot nedrykk. Eller kanskje dette er året hvor endelig alt klaffer? …

Så hvem er jeg? Først og fremst så er jeg et Guds barn. Frelst og frikjøpt i Jesus, skapt i Guds bilde, til å leve i Guds kall både i familie, jobb, kirke og samfunn ellers. Akkurat som deg.

Fred Arve Fahre