Gaver til menighetens arbeid – med skattefradrag

Takk til alle som ønsker å støtte arbeidet vårt med midler, slik at vi kan skape og bevare en tro på vår herre og frelser, Jesus Kristus. 

Gaver med skattefradrag

REGISTRERING AVTALEGIRO – GIVERTJENESTE MED PLAN

or gaver til DELK med Skattefradrag må det opprettes en avtale. Fra 2017 er det bare avtaler opprettet i ny ordning som gjelder for skattefradrag.

Det er to typer registrering, og disse kan kombineres:

  Avtalegiro/Avtale Straks

AvtaleStraks er den raskeste og enkleste måten å registrere seg på. Da registrer du deg helt ferdig med bankID. Det tar noen dager før registrering er gjort i nets. Straks du ser varsel i nettbank om betalingsoppdraget kan du endre  beløp og betalingsdato. I standardopplegget blir du ikke trukket den måned registrering er gjort. Registrering av avtalegiro vil ha betydning for i år, selv om årets innbetaling skjer på gammel måte.

Det må registreres avtale for hvert formål du vil støtte. Alternativt kan du registrere deg via svarkupong. Da får du opp et skjema som du må signere og sende til DELK. Tar lengre tid i registreringen.

Innbetaling av enkeltgaver med KID.

KIDnr for enkeltgaver får du ved å kontakte DELK-kontoret, klikk her for å sende epost.

Hvilke formål kan brukes i skattefradragsordningen?

  • Gaver til DELKs drift
  • Prestetjenesten
  • Misjonsarbeidet
  • Menighetsbidrag og prosjekter som menigheter har fastsatt

Registreringsskjemaer ligger også i kirkene. Skjema som sendes i post trenger noen uker før den trår i kraft. I mellomtida kan du betale på gammel måte til DELKs konto.

For inntektsåret 2017 er skattefradragsbeløpet kr 25.000. Pengene for hvert formål blir, som før, avregnet og sendt menighetene hvert kvartal.

DELKs hovedkontor,   november 2016